Varumärken

Här nedanför kan du läsa om några av de mest populära och vanliga tillverkarna av kopparkastruller. Produkter från dessa tillverkare hittar du hos butikerna vi listar.

Ronneby Bruk

ronneby bruk kopparkastrullRonneby Bruk är ett svenskt varumärke som tillverkar en mängd kastruller och grytor för köket. Det har varit en lång tradition sedan mitten på 1700-talet i Ronnebytrakten och idag förs detta arbete vidare av Runneby Bruk.

I deras Maestro-serie finner du stekpannor, grytor och kastruller i koppar med induktionsbotten. Det är en väldigt stilig design där deras kastruller har ett snyggt och modernt glaslock.

Ruffoni

Ruffoni är en känd tillverkare från Italien som gör en hel del kastruller och grytor helt i koppar. Deras produkter är väldigt professionella och exklusiva med snygg och klassisk design. I deras Opera-serie så tillverkas grytor och kastruller i solid koppar som hamras och formas förhand. Detta ger en väldigt unik och härlig prägel på produkterna.

Eftersom dessa tillverkas helt och hållet i koppar så är det viktigt att använda mjuka redskap och inte metallredskap som är hårdare än koppar. De fungerar heller inte på induktionshällar av samma anledning.

Mauviel

Det franska märket Mauviel har tillverkar köksredskap i unik och snygg design sedan 1800-talet. Deras affärsidé och slogan är att tillverka köksprodukter för de som älskar att laga mat.

De har flera kastruller och grytor i koppar med en fördelning på 90 % koppar och 10 % rostfritt stål. Denna fördelning gör att insidan av kastrullen får en skyddande hinna samtidigt som du får de positiva effekterna av koppar på utsidan med bra värmespridning och snygg design. Just dessa varianter fungerar inte på induktion häller och rekommenderas inte för tvätt i diskmaskin. Tyvärr fungerar de heller inte med induktionshällar.

GRYM

grym koppargrytaGRYM är en ganska ny tillverkare som tillverkar väldigt prisvärda köksredskap med hög kvalitet. Deras kopparkastruller och koppargrytor är tillverkare med koppar, aluminium och rotfritt stål enligt trelagers princip. Detta gör att deras modeller får många av fördelarna som rena kopparkastruller har samtidigt som de fungerar bra på induktionshällar.

GRYM användes bl.a. i TV-programmet ”Kockarnas Kamp”.